≡ Menu

Madrid – hoteli in znamenitosti

Madrid ni samo glavno mesto Španije ali mesto nogometa, je veliko več. Na strani bomo spremljali različne informacije in nasvete za tiste, ki ga bodo želeli obiskati, tako da bodo vse skupaj dobili na eni strani.

Prenočišča in hoteli v Madridu

Veliko ponudbo prenočišč v Madridu lahko primerjate s pomočjo spodnjega iskalnika. Vpišite Madrid, datume in kliknite Išči za primerjavo hotelov in hostlov v izbranih terminih.
Booking.com

Madrid je glavno mesto Španije, ponaša pa se z nazivom tretjega največjega mesta znotraj Evropske Unije. Je gospodarsko, politično, finančno in kulturno središče Španije, v Madridu pa se nahaja tudi sedež španskega kralja. Madrid je lociran praktično v središču Španije in tudi Iberskega polotoka, razdvaja pa ga reka Manzanares.

Znamenitosti v Madridu si podajajo roke, saj ga ni predela, ki ne bi slovel po znani zgradbi ali someščanu. Najbolj znana je Plaza Mayor oz. po naše »glavni trg« z mestno hišo, muzej Prado in muzej kraljice Sofije, zelo markantna pa je tudi stavba sedeža španskih letalskih sil, mnogo turistov pa obiskuje tudi areno Las Ventas, največjo bikoborsko areno v Španiji, zgrajeno leta 1931.

Hoteli v Madridu

Za odlično ceno se priporoča hotel Europa *** v središču mesta, 15 minut oddaljen od čudovite kraljeve palače in kraljevega parka, v bližini Plaze Mayor pa se nahaja sodoben hotel Cortezo *** z veliko strešno teraso, kjer lahko počivate in uživate v razgledu na mesto, priporoča pa se tudi hotel Petit Palace Italia *** ob glavni madridski ulici Gran Via. Za mlajše popotnike pa se v bližini Plaze Mayor priporoča sodoben hostel Platero World.

Več kot 900 drugih hotelov in namestitve najdete na tej strani.