≡ Menu

Znamenitosti Španije

Vse znamenitosti Španije je zelo težko zajeti na eno stran, saj jih je po celi Španiji zelo veliko. Na tej strani bomo skupaj z ostalimi podstranmi zbirali znamenitosti Španije.

Največja znamenitost Španije so zagotovo njena mesta: Barcelona, Madrid, Sevilla, Valencija in številna druga skrivajo v sebi veliko zgodovine, kulture, umetnosti in sodobnih zanimivosti. V veliko mestih najdemo toliko zanimivih stvari, da jih veliko ljudi obišče samostojno. Ni neobičajno, da se nekdo odpravi za teden dni samo v Barcelono in jo do potankosti razišče. Glavne znamenitosti španskih mest bomo opisovali pri posameznih mestih.

Velika znamenitosti Španije so tudi njeni festivali, ki jih najdete v vseh delih Španije. Ko boste organizirali svoje potovanje po Španiji, ne pozabite preveriti pomembne in večje prireditve v tistem delu Španije. Udelžite se jih in doživite državo na nekoliko drugačen način.

Posebno mesto je potrebno pripisati tudi španski hrani in pijači. To znamenitosti so uspešno popeljali v svet, saj vsi poznajo paello, sangrijo in druge španske dobrote.

Če ste tudi sami obiskali Španijo, Barcelono, Kanarske otoke ali katero drugo pokrajino, nam lahko sporočite katere znamenitosti ste si vi ogledali in katere so vam bile najboljše, tako da jih bomo lahko dodali na stran.

Postopoma bomo na stran dodajali tudi druge znamenitosti Španije in dopolnjevali to stran.