≡ Menu

Sevilla – hoteli in znamenitosti

Sevilla se nahaja v jugozahodnem delu Španije in je njeno četrto največje mesto, hkrati pa je Sevilla tudi prestolnica pokrajine Andaluzija. Mesto se nahaja ob reki Guadalquivir, približno 80km od obale atlantskega oceana, v njem pa se nahaja edino rečno pristanišče v Španiji.

Sevilla je zelo staro mesto in v sebi skriva mešanico različnih kultur, od ostankov iberskih naseljencev, do arabske kulture (iz časov maorske vladavine) in sodobne arhitekture. Največje znamenitosti so Marijina katedrala z znamenitim stolpom La Giralda, palača Alcazar z čudovitimi vrtovi, ogromen trg Plaza de España in še bi lahko naštevali.

Hoteli v Sevilli

Za začetek priporočamo hotel Silken Al Andaluz Palace***, kateri vas razvaja z zunanjim bazenom in sprostitvenim centrom ter lepimi zunanjimi vrtovi. V starem mestnem jedru vas pričakuje odličen hotel Vime Corregidor***, kateri nudi udobne sobe, mini sprostitveni center ter zajtrkovalnico v čudovitem zunanjem vrtu. V bližini znamenite Marijine katedrale pa se nahaja hotel Confortel Puerta de Triana, primeren tudi za družine. Ker pa je Sevilla zanimiva tudi za mlade popotnike, se ne pozabite ustaviti v očarljivem hostlu One Centro v samem središču mesta.

Dodatne hotele v Sevilli najdete preko strani Booking.